Tamás Márk vármegyénk legnagyobb tornaszervezője

 Újonnan induló sorozatunk második részében Vasziliu Tamás beszélget szövetségünk egyik ismert csapatvezetőjével. Tamás Márk élete a labdarúgás! Az elmúlt évek során pedig vármegyénk legsikeresebb tornaszervezőjévé vált. A kispályás felnőtt és utánpótlás labdarúgó tornák szervezése mellett, edzősködik is, illetve csapatvezetője az első osztályú Panel Centrumnak. Tornasorozatával, a Bástya Kupával pedig rendszeresen névadó támogatója a DVKLSZ bajnokságainak.

 

Üdvözöllek Márk! Mesélj a kezdetekről, labdarúgó pályafutásodról!

 Köszöntöm az olvasókat! Magam Hosszúpályiban nevelkedtem, s ott kezdődött a labdarúgó pályafutásom. Ezt követően megfordultam több megye első osztályú csapatnál is. Jelenleg a Hajdúsámson igazolt labdarúgója, s egy hónapja már a felnőtt csapat edzője is vagyok. Kispályás csapatom, a Panel Centrum 2016-ban alakult. A fiúkkal mind a mai napig járjuk a különböző tornákat. Ezeken az eseményeken sokszor sikeresen is szerepeltünk, rengeteg díjat is bezsebelve. Reméljük, a jövőben is jó pár tornára eljutunk még.

 Nemrégiben komolyabb sérülést is elszenvedtél. Jelenleg rendben vagy egészségileg? 

 Sajnos egy kisebb műtéti beavatkozáson estem át a térdemmel az elmúlt nyáron. Az artroszkópia után megállapítottak, hogy oldal és keresztszalag-szakadásom van, így még vár rám egy nagyobb műtét! Mindezek ellenére nem hagytam abba a kispályás futballt. Újabban a mezőnyből kicsit visszalépve, több esetben is - nevetett fel a riport során Márk - a kapuban folytattam a labdarúgást.

 Említést tettél már az edzői munkádról. Mesélnél ez irányú pályafutásodról is!

 Három éve vettem át a Hajdúsámson ifjúsági (U19-es) csapatát. Ez a felkérés nagy öröm volt számomra, s egyben megtiszteltetés is. Az egyik életcélom vált azzal valóra, hogy edzősködhetem! Tavaly sikeresen elvégeztem az edzői grassroots alapot is! S igyekszem tovább is képezni majd magam. Egy hónapja pedig már a Hajdúsámsoni felnőtt csapatot is edzhetem. Így jelenleg a  Hajdúsámson ifjúsági és a felnőtt csapat vezetőedzője is vagyok már.

 A Panel Centrum csapatával az előző évben a legmagasabb osztályban szerepeltetek a DVKLSZ-ben. Mennyire vagy elégedett a kilencedik hellyel? Tervezitek a folytatást?

 Nem voltam megelégedve, mert a játékos állományunk lehetővé tette volna, hogy előrébb végezzünk. A szezon jól indult, mert újoncként elhódítottuk a DVKLSZ Nyitó Kupát, a bajnok Hungarotarg együttesét legyőzve. Utána azonban visszaesés következett sajnos. Idén megteszünk mindent egy jobb eredményért. … és természetes, hogy folytatjuk! 

 Az általad szervezett versenysorozat, a Bástya Kupa mára a vármegye legrangosabb kispályás tornája. Milyen terveid vannak a jövőre nézve még?

 Sokan ismernek és szeretnek minket. Reméljük ez így is marad! Tervekből mindig van bőven. Várható egy teljesen újfajta torna, amiről elárulhatom, hogy Magyarországon még nem találkoztak ilyen jellegű rendezvénnyel a csapatok, hamarosan fény derül rá! Addig is kövessétek továbbra a Bástya Kupa Facebook oldalát!

 Az utóbbi időben már névadó szponzorként is szerepet vállalsz a szövetségünk életében. Honnan jött az ötlet erre?

 Egyfelől jó érzés segíteni a szövetség munkáját, s örülök, hogy ennek a közösségnek a tagja lehetek. Másfelől reklámból sosem elég. Azzal tudom ugyanis fenttartani az érdeklődést, ha folyton jelen vagyok a kispályás labdarúgás világában. 

 Mit üzensz tagjainknak a 2024-es évre?

 Nevezzen minden olyan csapat vagy baráti társaság, akik szeretik a futballt, hiszen a legjobb kispályás bajnokság a DVKLSZ! Kívánok mindenkinek sérülésmentes sportolást! Továbbá, várom a DVKLSZ valamennyi csapatát a tornáimra. A következő rendezvényünk a Forradalmi Bástya Kupa, amit 2024. március 15-én tartunk.

-vasziliutamas-