Győzelemmel debütált a DVKLSZ labdarúgó válogatottja

 2024. március 15-én, a Forradalmi Bástya kupa keretén belül lejátszott Vármegyei döntőn állt össze először, a szövetségünk égisze alatt játszó csapatok legjobbjaiból összeállított DVKLSZ kispályás labdarúgó válogatott. Ezen a történelmi mérkőzésen a fiúk, a nemzeti ünnepünk tiszteletére győzelemmel debütáltak!

 2024. március 15-ére megtisztelő felkérést kapott szövetségünk. A Bástya Kupa szervezői erre a napra hirdették meg - a tornájuk betétprogramjaként - a Vármegyei Kispályás Labdarúgó Döntőt. Erre az eseményre meghívást kapott a legutóbbi Téli Bajnokságunk legjobbjaiból összeállított válogatottunk. Az 15:30-as kezdéssel kiírt találkozón ellenfelünk, a JOKER csapata volt. Ez a remek játékerőt képviselő együttes, a Püspökladányi Kispályás Labdarúgó Bajnokság megnyerését követően, nemrégiben diadalmaskodott a II. Socca Hungary Sárréti Szuperkupán is. Ez utóbbi eseményen a Sárrétudvariban, illetve a Püspökladányban megrendezett kispályás labdarúgó terembajnokságok dobogós helyein végző együttesek vettek részt, s a torna győztese kvalifikált a Derecskén megrendezett Vármegyei Döntőre.

A DVKLSZ válogatott vezetésével szövetségünk elnöke Varga Attilát, a T-Bútoroutlet csapatvezetőjét bízta meg. Jól eső érzés volt megtapasztalni, hogy a kiválasztott és a mérkőzésen résztvevő játékosok örömmel képviselték szövetségünket. Szívesen szerepeltek a DVKLSZ válogatottjában, melybe ezúttal hét csapatunk delegált játékost.

A 2x15 percre kiírt találkozó, tapogatozó játékkal indult. Majd ahogy teltek a percek, úgy élesedett minden szituáció, minden párharc. Igazi szikrázó összecsapás kezdett kialakulni, ahol mindkét csapat egyértelműen a győzelemre játszott. Az első félidő hajrájában - egy szemre tetszetős akció végén -, az Elektro Generál színeiben a Téli Bajnokságunkban gólkirályi címet szerző Nagy Zoltán álompasszából, Koroknay Péter szerzett vezetést válogatottunknak. Előnyünket a második félidő derekán, az ellenfél legjobbja Balás Viktor - a II. Socca Hungary Sárréti Szupekupa gólkirálya - egalizálta. Ezt követően a két kapus nagy pillanatai következtek. Kapusunk, Nagy Nándor (Natuti FC) több alkalommal is bravúrral hárította az ellenfél próbálkozásait, tartást adva ezzel a csapatunknak. Ugyanakkor valamennyi játékosunk védekezése kiemelkedő volt ezen a találkozón. A hajrához közeledve aztán ismét Nagy Zoltán villant. Egy remek egyéni megoldás végén szerezte meg csapatunk számára a győzelemet jelentő gólt. Összességében megérdemelten győztük le az ellenfelünket, akiket szintén dicséret illet.

DVKLSZ válogatott - JOKER (1-0) 2-1, vezette: Nagy Tamás

gólszerzők: Koroknay Péter, Nagy Zoltán illetve Balás Viktor

a mérkőzés legjobb játékosa (MVP): Nagy Milán

DVKLSZ kispályás labdarúgó válogatottunk tagjai: Nagy Nándor (Natuti FC, kapus) - Forgó Péter (T-Bútoroutlet), Mester Norbert (D-Trend Fashion Kft.-Luftansa), Nagy Milán (Nagy-Épszer Kft.), Molnár Márton (D-Trend Fashion Kft.-Lufthansa), Koroknay Péter (T-Bútoroutlet), Békési Dániel (Józsafa Kft.), Nagy Zoltán (Elektro Generál), Pocsai Gergő (JB Referees)

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek és , szöveg, amely így szól: „27 EBRECE EBRECE 5”

 

Az alábbiakban Varga Attilát, a DVKLSZ válogatott vezetőjét kértük meg értékelje a mérkőzést:

Varga Attila (T-butoroutlet.hu):Először is szeretném elmondani, hogy óriási megtiszteltetés számomra, hogy engem kértek fel a DVKLSZ kispályás labdarúgó válogatottjának a vezetésére. A mai napon, egy nagyon jó erőből álló ellenféllel néztünk farkasszemet. A mérkőzés végig szoros, kiélezett küzdelmet hozott. Előzetesen erre számítottam. A fiúk végig koncentráltan, az utasításokat betartva játszottak, melynek meg is lett az eredménye. Szoros mérkőzésen sikerült nyernünk, elhódítva a Vármegye Bajnoka vándorserleget. Gratulálok a játékosaimnak és természetesen a Joker csapatának is! Köszönjük Tamás Márknak (Bástya Kupa) a lehetőséget, s jövőre is szeretnénk ismét hazavinni a serleget!!!"

 

A DVKLSZ a jövőben is szeretné majd folytatni a kispályás válogatott csapatunk menedzselését. Próbálunk lehetőséget teremteni ezzel, hogy a bajnokságunkban játszó és ott jó teljesítményt nyújtó játékosok számára mód nyílhasson további, jó színvonalú mérkőzéseken való szereplésre.

-vasziliutamas-