Haszonfém - Civislog bajnoki mérkőzés fegyelmi határozatai

2024. szeptember 02-án játszották a Haszonfém Kft. - Civislog bajnoki mérkőzést. A találkozó 38. percében a játékvezető mindkét csapatból kiáílltott egy-egy játékost (Török Dávid (Haszonfém Kft.) és Hermann Richárd (Civislog).

Török Dávid (Haszonfém Kft., ig.sz. 001421) a találkozó 38. percében lábbal szabálytalankodott ellenfelével. A sértett ekkor szidalmazni kezdte őt, mire a erre a vétkes törlesztésképpen túlzott mértékű erőbevetéssel, kézzel ellökte őt. A további, ennél is nagyobb fegyelmi vétséget csak az előzte meg, hogy a két csapat játékosai lefogták a két vétkest, akik szidalmazták még egymást.

Hermann Richárdal szemben (Civislog, ig.sz. 000630) a találkozó 38. percében szabálytalankodtak. A sértett ekkor hangosan, többször is szidalmazni, "kurva anyázni" kezdte az ellenfelét. Erre ő két kézzel el is lökte Hermann Richárdot. A további, ennél is nagyobb fegyelmi vétséget csak az előzte meg, hogy a két csapat játékosai lefogták a két vétkest, akik szidalmazták még egymást.

A DVKLSZ Fegyelmi Bizottsága az üggyel kapcsolatban úgy vélekedik, hogy az ehhez hasonló viselkedésnek nincs hely-e a futballpályán! Sajnálatosnak tartjuk a két játékos viselkedését. Döntésük értelmében, Török Dávidot 5 soron következő, míg Hermann Richárdot négy soron következő bajnoki mérkőzéstől eltíltja. Az eltiltások a kupamérkőzéseket nem érintik. A játékosok a határozat ellen, 8 napon belül fellebbezéssel élhet a DVKLSZ Elnökségénél fellebbezési díj egyidejü befizetésével.